Churros Cheesecake – Snabb och enkel cheesecake som inte kräver något mer än lite vispning. Churrossmaken kommer från kanelen + sockret men ska jag vara ärlig så hade några smörstekta äpplen inte varit så illa till detta!
Churros Cheesecake – cirka 15 bitar
Churros cheesecake
Ingredienser
- 2 burkar färsk crossaintdeg som går att köpa i mataffären
- 500 gram rumstempererad färskost
- 2 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 ägg
- 1 dl socker + 1 msk kanel
- Valfri choklad att smälta över och frukt att toppa med
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader
- Vispa färskosten tills den blir mjuk och tillsätt alla torra ingredienser (förutom 1 dl socker+ 1 msk kanel). Knäck slutligen i ett ägg. Ställ bunken åt sidan.
- Smöra en form ordentligt. Blanda 1 dl socker och 1 msk kanel. Strö över hälften i botten. Placera färdiga degen i botten, smeten i mitten och toppa sedan med degen igen. Strö över resterande socker och kanel.
- Låt stå i mitten av ugnen i 30-40 minuter beroende på ugn. Ytan ska dock få ordentligt med färg. Låt svalna och ställ det sedan helst i kylen så att cheesecake blir fast.