Hemmagjord pommes

0 röster

Hemmagjord pommes som är både krispiga och kryddiga. Servera med chilimajo och tryffelmajo

Krispiga och kryddiga pommes med chilimajo och tryffelmajo

Ingredienser

  • 400 gram fast potatis
  • 2 dl majsstärkelse
  • 1/2 msk paprikapulver
  • 1/2 msk lökpulver
  • 1 msk vitlökspulver
  • 2 msk olja
  • 1/2 tsk salt

Instruktioner

  • Skala och hacka potatisen grovt. Koka potatisen i saltat vatten i cirka 10 minuter eller tills potatisarna blivit mjuka
  • Häll ur vattnet och lägg potatisen i en bunke. Blanda ner alla kryddor och oljan. Använd en mixer eller elvisp. Gör potatisen så slät som möjligt.
  • Blanda i majsstärkelse med en sked eller slickepott.
  • Lägg potatisen i en spritspåse eller vanlig påse och klipp ett hål. Kläm ur potatisen och fritera i en kastrull på cirka 170-180 grader. När de blivit gyllene är de färdiga. Salta pommesen med önskad mängd salt!
  • Servera med valfri sås. Jag gör egen chilimajo på majonnäs och Sriracha samt tryffelmajo på majonnäs, tryffelolja och salt/peppar.

Författare: Helan Shabani

Du kanske också gillar...

Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x