Grilloumisallad – Den här matiga salladen är just nu min favoritsallad och jag skulle kunna äta den varje dag.
TIPS! Det går bra att ersätta Grilloumi med Halloumi eller annat valfritt protein.
Grilloumisallad
Ingredienser
- 2 st tomater
- 2 dl kokt bulgur
- 400 gram grilloumi
- 1/2 st gurka
- 100 gram sallad
- 3 st salladslökar eller annan lök
- 2 dl hackade valnötter
- 1/2 dl pumpafrön valfritt
- 1 st avokado valfritt
Dressing
- olivolja
- granatäppelsirap
- salladskrydda
- 2 st pressade vitlöksklyftor
Att toppa med
- parmesan
Instruktioner
- Börja med att steka grilloumin och koka upp bulguren
- Hacka alla grönsaker (förutom avokadon om du önskar att toppa salladen med den istället) och valnötterna, placera de i skål. Tillsätt bulgur och grilloumi.
- Tillsätt dressingen och rör runt. Smaka av.
- Häll upp salladen i en tallrik och riv över parmesan och toppa med en hackad avokado. Färdigt!