En riktig vardagshjälte är väl ändå pastan? Det blir ännu enklare när man gör den med grilloumi eller halloumi. Denna gång var jag säker på att det var halloumi jag köpt, men hade visst fel. Gott oavsett!
En krämig halloumipasta med små tomater, parmesan och basilika
Krämig och snabb halloumipasta
Ingredienser
- 300 g pasta
- 300 g halloumi/grilloumi
- 1 schalottenlök
- 2 vitlöksklyftor
- 200 g små tomater
- 3 msk tomatpuré
- chiliflakes
- 2.5 dl grädde
- 100 g färskost
- oregano
- parmesan smaka av
- färsk basilika fryst eller torkad går också bra
Instruktioner
- Stek halloumin tills den får en fin yta. Ta bort från stekpannan.
- Fräs schallotenlök och sedan vitlöken. Tillsätt tomatpuré, grädde och färskost. Börja koka pastan.
- Smaka av såsen med oregano. Häll ner pastan. Eftersom att jag har i lite av pastavattnet från pastan så behövs inte mycket salt. Dessutom är halloumi ganska salt redan. Blanda ner valfri mängd parmesan. Finns även sälta i parmesan. Ha i finhackad basilika.
Om du gillar denna sorts pastarätt så kommer du förmodligen älska denna tortellinipasta!
Jag fattar inte vad ska man med tomaterna att göra?
Hur många portioner är det till??