Om du älskar kladdkaka och kärleksmums så kommer du älska denna!
Den lena kladdkakan bakas precis lagom kladdig i mitten för att smälta i munnen, medan glasyren ger en härlig kontrast av sötma och en hint av kaffe. Kokosen på toppen ger det lilla extra.
Servera din kärleksmumskladdkaka som den är, eller tillsammans med en klick lättvispad grädde för extra lyx. Oavsett om det är till helgfikat, kalaset eller bara en mysig kväll hemma så kommer denna kaka garanterat att göra succé! Första gången jag såg denna otroliga kladdkaka var hos Camilla Hamid och Fredrik Nylén.
Kärleksmumskladdkaka är en stående favorit!
Kärleksmumskladdkaka
Ingredienser
Kladdkaka
- 200 g smör
- 4 dl strösocker
- 4 ägg
- 3 dl vetemjöl
- 1.5 dl kakao
- 1 msk vaniljsocker
Kärleksmumsglasyr
- 50 g smör
- 3 dl florsocker
- 3 msk kakao
- 4 msk kaffe tex espresso
- 1 msk vaniljsocker
Instruktioner
Kladdkaka
- Sätt ugnen på 200 grader, över och undervärme
- Smält smöret och låt det svalna. Blanda det tillsammans med ägg och strösocker. Sikta ner de torra ingredienserna och blanda till en jämn smet.
- Häll ner i en spring form på 24 cm med bakplåtspapper under. Skjutsa in i ugnen i cirka 15 minuter eller tills kanterna blivit fasta och kakan dallrar i mitten.
Kärleksmumsglasyr
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt florsocker, kakao, kaffe och vaniljsocker. Häll över kladdkakan och toppa med riven kokos. Låt svalna i kylen över natten eller minst ett par timmar så att kladdkakan hinner sätta sig.
Jag kan även rekommendera kärleksmumskladdkaka i muffinsform!