Kolasnittar med inbakad mjölkchoklad

Kolasnittar har alltid varit en favorit här hemma. Tycker samtidigt att det är en så underskattad kaka. Det påminner ju lite om chocolate chip cookies, men dessa är ju något mer segmjuka. Vilket är så gott! Dessutom bakas de så himla snabbt och smakar MAGISKT.

Kolasnittar med inbakad mjölkchoklad är supermysigt att baka alla tider på året!

Kolasnittar med inbakad mjölkchoklad

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1/2 dl farinsocker
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bikarbonat
  • en nypa salt
  • 200 g mjölkchoklad

Toppa med

  • mjölk choklad och flingsalt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Vispa ihop rumsvarmt smör med strösocker, farinsocker och ljus sirap. Tillsätt vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och salt.
  • Forma till en deg och dela degen i två. Platta ut bägge avlånga på ett bakplåtspapper. Fyll den enda med choklad och lägg över den andra degen genom att lyfta bakplåtspappret. Se till att alla kanter är täckta.
  • Toppa kakan med mer choklad och skjutsa in i ugnen i cirka 15-18 min, eller tills den fått gyllene kanter. Låt kakan svalna en liten stund och skär den i snittar innan den svalnat. Toppa med flingsalt och njut!

Författare: Helan Shabani

Du kanske också gillar...

Prenumerera
Notis om
guest
2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Ida
Ida
1 månad sedan

Bakat till kollegor flera gånger. De har älskat dem 🙂 Jag med! Otroligt goda

Joel
Joel
1 månad sedan

Choklad smälte ej. Otydliga instruktioner. Berättas ej hur tunn degen ska vara. Står mjölkchoklad när det är ljus bakchoklad som ska användas. Receptet utgår från att du har bakat liknande tidigare.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x