Mat på minuten avsitt 4 och det fick bli en laxpasta. Allt går att göra i samma stekpanna men jag kokade pastan separat. Laxen är härligt kryddad, såsen är gjord på grädde, parmesan, citron och chiliflakes. Jag slänger i lite tomater och spenat och sen är det bara att hugga i.
Laxpasta är så gott. Sås en är krämig, het och syrlig. Dessutom görs det på ett kick!
Laxpasta
Ingredienser
Lax
- 500 g laxfile 4 x 125 g
- paprikapulver
- Vitlökspulver
- lökpulver
- Citronpeppar
- Chiliflakes
Sås och pasta
- 350 g valfri pasta
- 1 gul lök
- 1 msk smör
- 3 vitlöksklyftor
- 1/2 citron saft
- Spenat
- 3 dl vispgrädde
- 3 dl riven parmesan
- 250 g plommontomater/körsbärstomater
- en stor näve hackad spenat
Kryddor till pastasåsen
- 2 tsk paprikapulver
- 1/2 tsk vitlökspulver
- 1 tsk lökpulver
- citronpeppar
Instruktioner
- Koka pastan utifrån anvisningarna på paketet.
- Krydda direkt över laxen med vitlökspulver, chiliflakes, citronpeppar och lökpulver. Snåla inte med krydda!
- Stek laxen i olja. Lax ska stekas i ett par minuter (cirka 4 min på varje sida) eller tills den når en innertemperatur på 52-56°C. Ta ut laxen ur stekpannan och ställ åt sidan.
- Använd samma stekpanna och släng ner smör och lök. Tillsätt vitlök och tomater. Häll ner grädden, kryddorna, parmesanen och 1/2 dl pastavatten. Pressa i saften ur citronen och häll ner spenaten. Låt koka upp en stund och lägg ner laxen. Smaka av och servera därefter med pastan.
Om du tycker om lax så tycker jag att du ska testa min bang bang-lax!