Du kan göra dina egna minitacos hemma och det blir så gott! Det är ostigt, smakrikt och riktigt saftigt. Mina mått är utifrån mina preferenser men känn dig fri att lägga till och ta bort efter dina egna smaklökar!
Det går super att göra din kycklingtacos med quornfilé istället!
kycklingtacos
Ingredienser
- 9 mini majstortillas
- 500 g kyckling bröstfilé eller lårfilé
- 2 msk tacokrydda
- 2 msk chipotlepasta finns i tacohyllan
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- 1 lime
- ca 150 g riven ost gärna cheddar
Pico de gallo
- 2 tomat
- 1 jalapeno valfritt
- 1/2 valfri lök
- en näve koriander valfritt
- 2 lime
- 1 msk olivolja
- salt/peppar
Instruktioner
- Börja med att hacka kycklingen i mindre bitar. Blandade sedan kycklingen tillsammans med chipotlepasta, tacokrydda, riven vitlök, olivolja och lime i en skål. Marinera i kylskåpet 30-60 minuter eller över vatten.
- Stek kycklingen i rikligt med olja i en stekpanna. Ställ kycklingen åt sidan när den stekts klart. Doppa därefter majstortillan i oljan som blev över och stek brödet i en separat stekpanna för att den inte ska suga åt sig allt för mycket olja. Lägg på riven ost, kycklingen och stek tills brödet får en fin yta.
Pico de gallo
- Finhacka tomaten, ta ut kärnorna ur jalapeno för mindre hetta och hacka den fint, hacka gul löken, finhacka koriandern och blanda allt i en skål. Pressa i lime och smaka av med salt och peppar. Toppa tacosen med din pico de gallo och valfri sås om du vill!