Jag har gjort detta recept på mjuk pepparkaka år efter år och många har verkligen älskat den. Väldigt populär runt julen! Den är superenkel att baka och ingen kommer förstå att det är pepparkakor i själva kakan. I receptet får ni också mitt bästa tips på vilka steg du ska ta för att få den perfekta frostingen som är perfekt att spritsa med.
Tips! Det är väldigt gott att ha i en skvätt citronsaft i frostingen. Passar väldigt bra till den mjuka pepparkakan och gör den härligt syrlig som bryter av mot det söta. Tillsätt i slutet av vispningen efter smak. Glöm dock inte att frostingen kan bli rinnig av för mycket vätska. Så länge du inte ska spritsa så är det dock lugnt!
Mjuk pepparkaka på 3 ingredienser
Ingredienser
- 300 g pepparkakor cirka ett helt paket
- 3 dl mjölk
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker valfritt
Frosting
- 75 g rumstempererat smör
- 3 dl florsocker
- 150 g kylskåpskall färskost
- 1 tsk vaniljsocker
Att toppa med
- lingon
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader
- Börja med att mixa pepparkakorna till ett fint smul. Blanda det med mjölk, bakpulver och vaniljsocker.
- Fodra en form (20 cm) med bakplåtspapper, häll ner smeten och skjutsa in i ugnen i 15-20 minuter. Låt kakan svalna helt. Vänd kakan upp och ner
Frosting
- Vispa smöret tills det blir mjukt och fluffigt. Häll ner florsockret och vaniljsocker, fortsätt vispa tills det blir en jämn smet. Tillsätt sedan färskosten och fortsätt vispa. Bre över den svalna kakan och servera direkt. Kakan är dock godaste dagen efter när den fått vila täckt i kylskåpet.