Det perfekta tilltugget, oststänger! Går att variera i all evighet. Finns så mycket gott man kan bre på och pesto var en tiopoängare.
Tips! Servera oststängerna dirket eller samma dag för bäst smak. Om du vill ha fler så kan du dubbla receptet och istället för att vika ihop smördegen så kan du bara lägga ett till lager smördeg över.
Oststänger med pesto
Ingredienser
- 250 g smördeg
- 1 dl pesto
- 1.5-2 dl riven mozzarella
- 1 ägg
- sesamfrön
- Parmesan
Instruktioner
- För anvisningarna på smördegspaketet, slå på ugnen och följ graderna som står där. Jag hade min på 200 grader.
- Bre på pesto på halva sidan av smördegen och toppa med mozzarella. Vik ihop och skär den i längder. Snurra och lägg på på plåten. Pensla på ägg och toppa med sesamfrön.
- Skjutsa in i ugnen i cirka 15 minuter. Ta ut och riv på parmesan. Servera direkt!
Här hittar du oststänger med västerbottensost!