Jag trodde inte min smördegstårta kunde bli godare men oj så fel jag hade! Denna smördegsbakelse med lemon curd är en mindre variant av min smördegstårta. Lemon curden gör den så fräsch och god!
Smördegsbakelse med lemon curd
Ingredienser
- 250 färdig smördeg
Fyllningen
- 300 g färskost
- 2 dl vispgräddee
- 1 dl florsocker
- 1 msk vaniljsocker
Att toppa med
- Ca 1.5 dl lemon curd se recept nedan
- hallon
- blåbär
- jordgubbar
- citronmeliss
- florsocker
Instruktioner
- Dela upp smördegen i 6 bitar. Skär försiktigt en ruta i insidan av smördegen (se klipp nedan för beskrivning(. Undvik att skära helt igenom. Pensla på ägg (eller vispgrädde) och strö över lite florsocker. Följ instruktionerna på baksidan av smördegspaketet. Vanligtvis räcker 200 grader i cirka 10-15 min.
- Ta ut smördegen och låt den svalna.
Fyllningen
- Vispa samman florsocker, grädde, florsocker och vaniljsocke med en elvisp tills den blir fast.
Sammansättning
- Skär i samma ruta som tidigare i smördegen (utan att skära igenom helt). Pressa försiktigt ner. Fyll med cheesecake-fyllningen och toppa med lemon curd (se recept på lemon curd nedan). Toppa med färska bär, citronmeliss och pudra över florsocker. NJUT!
Recept på lemon curd hittar du här! Jag gör en halv sats av denna och använder så mycket jag behöver till bakelse och sparar resten till något annat smarrigt.
Går det att göra denna efterrätt dagen innan?
Ja, det går alldeles utmärkt. Förbered allt dagen innan och förvara smördegen i en påse eller i plastfolie. Låt cheesecake-fyllningen stå i kylen och även lemon curden. Sätt ihop allt någon timme innan servering eller precis innan. De ska helst stå i kylen tills det är dags att äta!