Snickersbräck

Vågar man kalla allt som påminner om kombinationen av kola, jordnötter och flingsalt för snickers? 🥲 kan inte hålla mig från att nämna det.. snickers är gott, julgodis med! 💛 gjorde denna för ett par år sedan och älskar den än idag.

Tips! Koka knäcken försiktigt på medelvärme och använd en tjockbottnad kastrull för att undvika risken att bränna. Rör om då och då. Har ni ingen termometer så kan man göra kulprovet så får man den perfekta snickersbräcken.

*Första gången jag gjorde denna så kokade jag upp knäcken upp till 140 grader. Det var för hårt för min smak, även om insidan var mjuk. Däremot var 130 grader alldeles perfekt för mig. Ni bestämmer dock själva vad ni föredra, hård knäck som man bara bryter av eller mjuk som man kan skära upp med en kniv och som smakar fudge. Om man kokar upp den till 140 grader så är det bra att göra den tunn så att det inte blir för svårt att tugga.

Ingredienser

  • 2 dl strösocker
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 dl vispgrädde
  • 25 g smör
  • 1/2 dl jordnötssmör
  • 1 dl saltade jordnötter + mer att att toppa med
  • 100-150 g mjölk choklad välj utifrån hur mycket eller lite choklad du vill ha på
  • fling salt

Instruktioner

  • Koka upp strösocker, ljus sirap och vispgrädde i en tjockbottnad kastrull till 130 grader* (läs anteckning ovan).
  • Dra av kastrullen från plattan och blanda ner hackade jordnötter, jordnötssmör och smör. Häll knäcken snabbt på en plåt med bakplåtspapper under och låt det svalna helt.
  • Bre sedan över med smält mjölk choklad och toppa med mera jordnötter och lite flingsalt! Låt chokladen stelna och sedan kan du skära upp den i bitar!

Här hittar du ett klipp på när jag gör snickersbräck! Om du gillar snickerssmaken så kan du även göra dessa snickersrutor!

Författare: Helan Shabani

Du kanske också gillar...

Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x