Den här gör du snabbt utan att kompromissa på smak! Smördegen är fylld med pesto rosso (dvs pesto gjord på soltorkade tomater), toppad med sesamfrön och penslad med vitlökssmör. Galet gott!
Alltså varm brie är något som borde serveras såna där dagar när man vill ha matigare tilltugg. Det är som en god ostfondue som man enkel ordnar ihop. När jag ställer fram varm brie så blir det många glada leenden! Det uppskattas varje gång.
Superenkel och god inbakad brie är ett toppen alternativ när man vill servera tillugg som räcker till många och som känns lite matigare.
Superenkel och god inbakad brie
Ingredienser
- 2 paket smördeg 2 x 250 g
- 500 g brie
- 2 msk pesto rosso även kallad röd pesto
- 2 dl riven ost
- 1 ägg att pensla med
- sesamfrön att toppa med
Vitlökssmör
- 25 g smör
- 1-2 klyftor riven vitlök
- chiliflakes
- salt/peppar
Toppa med
- timjan
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 gradeer
- Lägg ut smördegen på en plåten, ställ brie osten i mitten och bre på peston run omrking. Strö över riven ost, lägg på ett till lager smördeg ovanför allt och tryck ihop sidorna med en gaffel. Skär sedan sidorna i längder och snurra de ett varv. Gärna åt samma håll (blir lite finare).
- Vispa upp ett ägg och pensla på smördegen. Strö över sesamfrön och skjutsa in i ugnen i cirka 20-25 minuter eller tills den fått en fin yta.
- Under tiden kan du smälta smöret och göra vitlökssmöret i en skål. Riv ner vitlöken och smaka av med salt, peppar och chiliflakes. Pensla på den färdiggräddade smördegen.
- Skär av toppen på brieosten och sen är det bara att servera.
Om du gillar smält brie så kan du även göra denna variant!
Vilken sorts Brieost använder du till inbakad Brie? Jag testade receptet men Brieosten smälte inte.