Vispad fetaost är så himla trevligt. En blandning av salt, syrligt och sött. Som ni kanske märkt så älskar jag såna här tallrikar som är krämiga. Det är så trevligt att samlas runt och äta en fredagskväll framför tvn.
Vispad fetaost är väldigt gott som sås vid sidan av maten.Tex till grillad kyckling.
Vispad fetaost med basilika och rostade tomater
Ingredienser
- surdegsbröd
- 200 g småtomater
- 1/2 rödlök
- crema di balsamico
Vispad fetaost
- 200 g fetaost
- 1 dl grekisk yoghurt
- 1 vitlöksklyfta
- 1 kruka basilika
- 1 msk olivolja
- svartpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader
- Lägg skivad surdegsbaguette och tomater på en plåt
- Ringla över olivolja och strö över salt och peppar
- Skjutsa in i ugnen i cirka 10 minuter och ta sedan ut brödet när den fått en fin yta. Skjutsa in tomaterna igen i ytterligare 15 minuter eller tills de ser grillade ut.
- Vispa fetaost, grekisk yoghurt, vitlök, olivolja, basilika och svartpeppar.
- Lägg vispade fetaosten i en tallrik, toppa med de rostade tomaterna, hackad rödlök, basilika och crema di balsamico.
Om du gillar fetaost så kommer du att älska denna fetaoströra med soltorkade tomater och paprika.