Nu är jag i min ”Nara smith”-era. Hösten är på ingång och allt jag vill är att baka. Är så taggad på att få baka nu inför hösten! Först ut blev detta fluffiga och goda vitlöksbröd.
Vitlöksbröd – garlic bread rolls är fluffiga, mjuka och makalöst goda!
Vitlöksbröd – garlic bread rolls
Ingredienser
- 2.5 dl mjölk 3%
- 50 g jäst
- 1 msk strösocker
- 7 dl vetemjöl special
- 75 g rumstempererat smör
- 1 tsk salt
- 1 stort ägg
- 200 g mozzarella cucina eller riven, ej den blöta runda mozzarellan
vitlökssmör
- 50 g smält smör
- 4-5 st vitlöksklyftor rivna
- finhackad persilja
- salt/peppar
Att toppa med
- riven parmesan och flingsalt
Instruktioner
- Se till att mjölken är i fingervarm. Blanda med jäst och strösocker. Rör om.
- Tillsätt vetemjöl, smör, ägg och salt. Knåda i 10 minuter eller tills du kan göra ett glutenfönster. Dvs dra av en bit av degen, och väldigt försiktigt stretcha ut den. Om den inte går sönder är den klar.
- Skär upp degen i 12 bitar och fyll varje med mozzarella. Lägg i en ugnsform på 20x30cm och låt jäsa i cirka 45 min eller tills den dubblats i storlek.
- Sätt ugnen på 175 grader (över och undervärme) i god tid så att den är i rätt temperatur-
- Pensla på ett ägg och skjutsa in i mitten av ugnen i cirka 25 min eller tills brödet fått en fin yta.
- Under tiden kan du blanda smält smör med vitlök, persilja och salt/peppar. Pensla på det varma brödet och servera!