🥭🍦Mochiglass med mango-och kokossmak🥭🍦
Ingredienser
- 2,5 dl mjölk
- 2 dl klibbrismjöl
- 1 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 tsk kokosolja
- Majsstärkelse
- Gul hushållsfärg
- 1 dl grädde
- 1 dl kokosgrädde
- 2 msk strösocker
- En färsk mango eller fryst mango
- Alternativt mangosorbet istället för att göra egen glass
Instruktioner
- Börja med att mixa kokosgrädde och en halv mango i en mixer. Vispa sedan grädden i en separat skål tillsammans med 2 msk socker och blanda därefter samman med kokosgrädden. Hacka andra halvan av mangon i små bitar och blanda det försiktigt med grädden tillsammans med gul hushållsfärg. Forma glassen genom att placera ut det i en form som kan stå i frysen, forma till runda bollar och täck eventuellt över med plastfolie. Låt det stå i frysen tills det blivit fast.
- Sätt spisen på medelvärme och fyll en kastrull med mjölk, kokosolja, strösocker, gul hushållsfärg och vaniljsocker. Rör om ordentligt. Häll sedan i klibbrismjölet och rör om hela tiden. När degen börjat bli fast och stretchig (smaka av om det behövs) så är det klart.
- Lägg bakplåtspapper i en form och strö över majsstärkelse. Lägg sedan i mochidegen och platta ut den. Strö över mer majsstärkelse.
- Täck mochidegen med plastfolie och ställ in den i frysen tills den svalnat (cirka 30 minuter)
- Ta ut glassen och mochidegen, lägg glassen i mochidegen och vik ihop den genom att klämma ihop degen med fingrarna. Ställ in i frysen för att glassen ska bli fast igen.
Video
@helanshabani Mochi 🧡 recept på instagram: gudomligmat_ kommer även lägga upp fler smaker där 🥳 #fördig #foryou #fyp ♬ Dancing In The Moonlight x Pumped Up Kicks – darcy stokes