Älskar krustader eftersom att det är småplock av massa gott. Finns många varianter och just denna är med smak av västerbottenspaj. Simpla ingredienser och görs på 20 min.
Västerbottenspajkrustader är det perfekta tilltugget! Småplock är fantastiskt. Det går utmärkt att byta ut löjrommen till räkor eller tex kallrökt lax.
Västerbottenspajkrustader
Ingredienser
- 24 små krustader
- 1 dl crème fraiche
- 1 ägg
- västerbottensost
Toppa med
- creme fraiche
- löjrom
- dill
- rödlök
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader
- Blanda ägg och creme fraiche, tillsätt salt och peppar efter smak. Tänk på att västerbottensost är ganska salt.
- Fyll krustaderna med 1/4 del riven västerbottensost och fyll resterande del med fyllningen, dock inte hela vägen upp för då kan det rinna över. Skjutsa in i ugnen i cirka 10-12 minuter eller tills krustaderna börjat få färg och blivit krispiga.
- Toppa med creme friache, finhackad röd lök, löjrom och dil!
Om du gillar västerbottensost så kommer du älska denna dipp med räkor, Västerbottensost och löjrom!