Dessa är vad jag kallar för en dupe på Subways variant av double chocolate chip cookie. ÄLSKAR DE! De är så goda!
Double chocolate chip cookies är så goda! De går bra att byta ut ljust muscovadosocker mot farinsocker men de smakar olika. Det går även att byta ut bikarbonat till bakpulver men det kommer ändra konsistensen på kakan. De blir mer spröda istället för sega som bikarbonaten bidrar med.
Foto av Lina Eidenberg Adamo
Double chocolate chip cookie
Ingredienser
- 125 g rumstempererat smör
- 1 dl strösocker
- 2 dl ljust muscovadosocker eller farinsocker
- 1 st ägg
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 1/2 tsk bikarbonat
- 1 krm salt
- 200 g mjölkchoklad
- 100 g vit choklad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader
- Blanda smör, strösocker och muscovadosocker väl med en slickepott. Knäck i ägget och blanda till smeten blivit något ljusare
- Sikta ner vetemjöl, kakao, vaniljsocker, bikarbonat och salt. Rör ihop tills det precis blivit en jämn deg
- Hacka mjölkchoklad och vit choklad grovt och blanda ner i degen
- Använd en glasskopa eller sked och fördela degen med mellanrum på en plåt med bakplåtspapper. Platta till kakorna lite med ett glas eller handflatan. Grädda i ugnen i 10-12 minuter
- Kakorna är väldigt mjuka direkt efter gräddningen, så låt dem svalna en stund på plåten innan du lägger dem på bakgaller där de får svalna helt.
När vi ändå är inne på kakspåret så kommer du förmodligen att älska kladdkakekakor eller chocolate chip cookies med brynt smör.
Hur många kakor blir det?
Kakorna blev supergoda! Fick ca 15 stora kakor ”subwaystorleken”
Underbart! 🙂
Super goda och härliga kakor. Dottern bakade till fikat igår. Dock tog hon mindre socker och kakao i smeten som vi brukar göra när mängden socker är lika mycket som mjölet.
Blev ca 14 stora kakor (ganska stora). Ska göra om idag fast i mindre storlek och ännu mindre socker.
Tack för fina receptet.
Härligt! Kul att ni gillade det 🙂