Alla vill ju åt insidan på en kanelbulle eftersom att det är där all god fyllning finns. En hotteok har liknande fyllning, fast överallt och den är till och med krämigare på insidan. Det är som en riktigt god varm kanelbulle men som inte kräver lika mycket jobb. Den är magisk! Jag lovar!
Hotteok – Söta Koreanska pannkakor
Ingredienser
- 5 1/2 dl vetemjöl
- 2 tsk torrjäst
- 1 msk olja
- 1 msk strösocker
- 2,25 dl vatten
- En nypa salt
Fyllning
- 1 dl farinsocker
- 1 tsk kanel
- 2 msk valnötter
Instruktioner
- Börja med att hälla fingervarmt vatten i en bunke och blanda i torrjäst. Låt jästen lösas upp.
- Blanda i vetemjöl, olja, strösocker och en nypa salt. Rör om i köksmaskin tills allt blandats jämt eller rör om för hand. Degen ska vara kladdig. Låt degen jäsa en timme med plastfolie på.
- Blanda samman degen efter att den jäst och låt stå med plastfolie på igen. Förbered under tiden fyllningen genom att finhacka valnötter och blanda samman med kanel och farinsocker.
- Degen är kladdig och ska läggas på ett mjölat bord. Dela upp degen i cirka 10-12 bitar och fyll alla med sockret. En msk räcker i varje. Knyt ihop degen till en boll och placera de i en stekpanna med olja, på medelhög värme. Platta till degen med en stekspade och vänd när den blivit gyllenbrun.
- Servera varma, de är redan söta och goda men kan även serveras med sirap eller agave på!
Looove din egna hemsida och inte minst dina goda recept!!
Tusen tack!! Tack dessutom för att du är den första kommentaren på sidan! 🙂
Supergott