Kärt barn har många namn! Det här är en pizza som man kan ha lite olika smaker på, och kallas för mana’ish. Jag älskar att ha både zaatar på men även fetaost och mozzarella!
Pizza fylld med fetaost och mozzarella är en storfavorit och här finns det inga hinder för när den kan serveras. En favorit är ett äta den till frukost med en stor kopp te!
Pizza fylld med fetaost och mozzarella
Ingredienser
- 400 g pizzadeg färdig
- 150 g fetaost
- 2 dl riven mozzarella + mer om du vill fylla kanterna med ost
- finhackad persilja
Vitlökssmör
- 25 g smält smör
- 1 tsk vitlökspulver
- en nypa salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader (om inte anvisningarna på pizzadegen säger annat)
- Blanda ihop fetaost, mozzarella och persilja i en skål.
- Skär pizzadegen i 6 bitar och lägg riven mozzarella runt kanterna och vik ihop de. Tryck ner kanten ordentligt. Pensla på vitlökssmör (blanda bara ihop smält smör, vitlökspulver och salt i en skål. Fyll sedan mitten med fetaosten.
- Skjutsa in i ugnen i cirka 15 minuter eller tills brödet ser färdigt ut. Servera varma och njut!
Här är ett liknande recept fast mer som vitlöksbröd!