Japchae – Koreanska stekta sötpotatisnudlar

0 röster

Japchae – Sötpotatisnudlar som steks i bland annat sesamolja och soja tillsammans med grönsaker. Det går även att tillsätta valfritt protein till detta.

Japchae – Koreanska stekta sötpotatisnudlar

Ingredienser

  • 200 gram sötpotatisnudlar
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 150 gram spenat
  • 100 gram shiitakesvamp
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 salladslök valfritt
  • 5 msk soja
  • 1-2 msk farinsocker alternativt honung eller agavesirap
  • 2 msk sesamolja
  • 1 tsk sesamfrön
  • salt och peppar

Instruktioner

  • Börja med att koka upp vatten i en kastrull. Tillsätt sötpotatisnudlarna och låt koka i 3 minuter. Ställ därefter kastrullen åt sidan och låt nudlarna ligga kvar i ytterligare 5 minuter.
  • Sila nudlarna och lägg nudlarna i en skål. Blanda i 1 msk soja och 1 msk sesamolja. Klipp nudlarna ett par gånger med en sax.
  • Skär moroten, gullöken och svampen julienne, dvs hacka avlångt. Skölj spenaten. Finhacka vitlöken och salladslöken.
  • Stek alla grönsaker var för sig. Börja med att torrsteka svampen. Stek därefter moroten i sesamolja, tillsätt en nypa salt. Stek sedan gul löken i sesamolja och en nypa salt, placera även denna vid sidan av i en tallrik. Sist steks spenaten i lite vitlök (av det som hackats tidigare) och salt.
  • Blanda 4 msk soja, 1 msk sesamolja, sesamfrön och farinsocker (beroende på hur söt du vill att den ska vara) i en skål.
  • Stek vitlök en kort stund i stekpannan tillsammans med salladslök. Tillsätt blandningen av soja i stekpannan. Därefter grönsakerna och sötpotatisnudlarna. Smak av med salt och peppar. Stek i ett par minuter tills allt blandats samman, sen är det färdigt!

Författare: Helan Shabani

Du kanske också gillar...

Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x