Älskar du choklad? Då har du hittat rätt! Min Double Chocolate Chunk Bar är allt du kan önska dig i en kaka – fyllig och fullproppad med chokladbitar som smälter i munnen. Det bästa? Den är superenkel att göra hemma! Du behöver inte vara konditor för att lyckas med det här receptet. Ingredienserna är lättillgängliga, och processen är både rolig och snabb.
Double chocolate chunk bar är otroligt gott med glass eller kallt glas mjölk!
Double chocolate chunk bar
Ingredienser
- 175 g smör
- 2 dl farinsocker
- 1.5 dl strösocker
- 1 ägg
- 1 äggula
- 4 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 1 msk vaniljsocker
- 1 tsk bikarbonat
- en nypa salt
- 100 g vit choklad plus mer att toppa med
- 100 g mörk eller mjölkchoklad plus mer att toppa med
Instruktioner
- Sätt ungen på 175 grader
- Smält smöret och låt det svalna. Blanda det sedan med strösocker och farinsocker. Knäck sedan i ett ägg och ha i en äggula. Rör runt allt.
- Sikta ner vetemjöl, kakao, bikarbonat, salt och vaniljsocker. Rör runt allt tills det precis blivit en jämn deg. Ha i chokladknapparna, spara några till toppen.
- ägg ner degen i en form på 22×33 cm (eller två stycken 28×11 cm om du vill göra två foot longs) med bakplåtspapper under. Toppa med mer choklad och skjutsa in i ugnen i cirka 25 min eller tills kakan fått en fin yta.
- Låt kakan svalna helt innan du tar ut den ur formen, skär upp den och servera med glass!
Om du älskar denna kaka så kommer du älska min chocolate chip cookie bar.