Är det något som är riktigt smaskigt så är det väl ändå cornflakes i bakverk och i tex julgodis. Så mumsigt! Det smakar som karamellpopcorn fast mer knaprigt – och såklart doppad i choklad!
Karamellbräck med mjölkchoklad är enkelt och gott!
Karamellbräck med mjölkchoklad
Ingredienser
- 125 g smör
- 2 dl ljust muscovadorörsocker eller farinsocker, smakar dock något annorlunda
- 1 msk vaniljsocker
- en nyp salt
- 7 dl cornflakes naturella
Att doppa i och toppa med
- 300 g mjölkchoklad
- flingsalt/havssalt
Instruktioner
- Sätt ungen på 175 grader och förbered en låt med bakplåtspapper på
- Smält smöret i kastrullen och tillsätt ljust muscovadorörsocker, vaniljsocker och salt. Koka upp i cirka 2 minuter eller tills det börjat tjockna något. Dra av från plattan och tillsätt cornflakes. Blanda runt väl.
- Häll ner allt på plåten, forma till en rektangel så att allt sitter ihop och gör den så tjock som du önskar. Min var cirka 4 cm hög.
- Skjutsa in i ugnen i cirka 12-15 minuter eller tills den fått en fin yta. Om du bränner den kan den istället smaka bittert. Håll ett öga på det.
- Låt bräcken svalna helt på plåten. Sedan kan du dela den i önskade bitar och doppa den i smält choklad. Placera på ett bakplåtspapper, toppa med havssalt eller flingsalt. Låt stelna i kylen. Jag förvarar de även i kylen.
Om man gillar cornflakes så kommer man älska dessa!