Så trevligt med overnight oats. Frukosten görs på kvällen och är redo att ätas på morgonen. Eller till suhoor om du fastar under ramadan. Går även toppen att ta med sig den när man är på språng! Här har jag gjort med smak av morotskaka, chokladboll och bär!
3 sorters overnight oats beroende på vad man känner för! Tips! Om man vill så kan man mosa i en halvbanan i overnight oatsen med smak av chokladboll. Går även toppen att ha i kanel i overnight oatsen med smak av bär.

3 sorters overnight oats
Ingredienser
Bär
- 1 dl havregryn
- 1 msk chiafrön
- 1.5 dl propud milkshake vanilj eller havremjölk och en nypa vaniljpulver
- jordgubbar, blåbär, banan och jordnötssmör eller annan nötsmör
Morotskaka
- 1 dl havregryn
- 1 msk chiafrön
- 1.5 dl propud milkshake vanilj eller havremjölk och en nypa vaniljpulver
- 1/2 morot riven
- kardemumma och kanel efter smak
- 5 hackade valnötter
- toppa med vaniljkvarg, kanel, rivna morötter och valnötter
Chokladboll
- 1 dl havregryn
- 1 msk chiafrön
- 1.5 dl propud milkshake delicatoboll
- 1/2 tsk kakao
- 1 msk starkt kaffe
- 1 msk riven kokos
Instruktioner
Bär
- Blanda havregryn, chiafrön och propud milkshake vanilj i ett glas. Ställ in i kylen i två timmar eller över natten. Toppa dagen efter med jordgubbar, blåbär, banan och jordnötssmör.
Morotskaka
- Blanda havregryn, chiafrön, rivna morötter, valnötter, kanel, kardemumma och propud milkshake vanilj i ett glas. Låt stå i kylen i två timmar eller över natten. Toppa med vaniljkvarg, kanel, rivna morötter och mera valnötter.
Chokladboll
- Blanda havregryn, chiafrön, kakao, riven kokos, kaffe och propud milkshake vanilj i ett glas. Toppa med mer riven kokos och låt stå i kylen i två timmar eller över natten.
Jag har även gjort en kokt gröt med smak av chokladboll som du kan se här!