Chokladboll med mörk choklad i är next level chokladboll, enligt mig! Jag har den senaste tiden klurat på lite olika glasskombinationer och tänkte spontant att chokladbollssandwich borde vara gott, och det var det! Mörka chokladbitarna ger en god textur i chokladbollar då det blir knaprigt och gott. Glassen emellan är pricken över i:et. Det här var gott!
Chokladbollssandwich
Ingredienser
- 100 gram rumsptemererat smör
- 1 dl strösocker
- 2 msk stark kaffe
- 2 msk kakao
- 1 msk vaniljsocker
- 3 dl havegryn
- 1-2 dl hackad mörk choklad eller chokladknappar alternativt mjölk choklad
- riven kokos
- vaniljglass eller annan smak
Instruktioner
- Vispa ihop strösocker och smör med en elvisp tills det blir fluffigt.
- Blanda sedan i resten av ingredienserna och rör runt med en slickepott eller sked.
- Platta till chokladbollssmeten i en form med bakplåtspapper under. Platta till det ordentligt och strö sedan över riven kokos. Platta till det ytterligare en gång så att kokosen sitter fast. Ställ in i frysen i cirka 30-60 min, eller tills det stelnat.
- Ta ut formen och skär chokladbollen i mitten. Placera glass mellan och pressa ihop chokladbollen. Ställ in i frysen igen tills glassen stelnat. Skär glassen försiktigt i bitar och njut till fikat!
Grattis till hemsidan. Du äger 🥰.
Tack så mycket! 😍❤️
Men va kul, älskar alla dina recept😍😍😍
Tack snälla! 😍😍
Jättegoda recept spännande med lite nytänk.
Tusen tack Eva! 😍