Vitlöksbröd med ugnsrostad vitlök

Vitlöksbröd är helt fantastiskt i alla dess former. I det här receptet behöver man ugnsrosta en generös mängd med hela vitlökar. Ost på vitlöksbröd tycker jag är ett måste!

Vitlöksbröd med ugnsrostad vitlök

Ingredienser

  • 1 baguett
  • 3 st hela vitlökar
  • olivolja
  • 125 gram rumstempererat smör
  • 1 dl hackad persilja
  • salt och peppar
  • riven mozzarella

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Skär av toppen av vitlökarna och ringla på ordentligt med olivolja, krydda med salt och peppar. Linda in det i grillfolie och ställ in i ugnen i cirka 45-60 minuter.
  • Blanda smör, persilja, salt och peppar i en skål. Vitlöken är otroligt varm så låt den svalna när det kommer ut ur ugnen eller använd en handske för att pressa ut det i smöret. Blanda runt allt väl.
  • Höj värmen på ugnen till 225 grader
  • Skär baguetten i mitten och bre över på smör. Toppa med mozzarella och ställ in de i ugnen i 10-15 minuter eller tills det fått en fin yta.

Författare: Helan Shabani

Du kanske också gillar...

Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x