Rullarna påminner om en korsning mellan munk och äppelpaj. Väldigt goda och uppskattas av stora som små. När dessa steks luktar hela huset vanilj och kanel. Väldigt trevligt!
Äppelpajsrullar
Ingredienser
- 1 ägg
- 1/2 dl mjölk
- 1/2 dl strösocker
- 8 skivor briochebröd eller formfranska
Fyllning
- 4 äpplen
- 1/2 dl farinsocker
- 1 msk vaniljsocker
- 1 tsk kanel
- 1 msk majsstärkelse
- 1 msk kallt vatten
Att rulla i:
- 1/2 dl strösocker
- 1 tsk kanel
Instruktioner
- Skala och hacka äpplena i bitar. Stek dem i smör och tillsätt farinsocker vaniljsocker och kanel.
- Blanda majsstärkelse och vatten i ett glas och häll ner det i stekpannan så att det tjocknar. Rör runt hela tiden och ställ sedan kastrullen åt sidan.
- Blanda ähh, mjölk och strösocker i en skål.
- Kavla ut brödet så att det blir tunt och lägg en sträng fyllning längs ena sidan. Rulla ihop brödet ordentligt, doppa i äggsmeten och stek på medelhögvärme i smör tills brödet fått en gyllene yta.
- Rulla sedan direkt i strösocker och kanel, servera med glass och njut!