Bananbröd

Det här är mitt favoritsätt att baka bananbröd på. Jag brukar väldigt ofta göra det här bananbrödet på helger. Det blir så gott med smör och en skiva ost på!

I mitt recept på bananbröd har jag kanel och kardemumma, men det är helt valfritt.

Bananbröd

Ingredienser

  • 6 dl havremjöl (jag brukar mixa mitt havregryn så det blir till mjöl)
  • 3 dl yoghurt tex kvarg eller grekisk yoghurt
  • 2 st mogna bananer
  • 1 dl valfria hackade nötter
  • 1/2 dl honung
  • 1 msk bikarbonat
  • En nypa salt
  • kanel valfritt
  • kardemumma valfritt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Mosa bananerna och blanda det i en skål med yoghurten. Tillsätt resterande ingredienser. Krydda med valfri mängd kanel och kardemumma.
  • Placera degen i en brödform med bakplåtspapper under och ställ in det i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter.

Författare: Helan Shabani

Du kanske också gillar...

Prenumerera
Notis om
guest
2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Ellinor
Ellinor
14 dagar sedan

Jättegott recept!! Den blir alldeles saftig och god. Har gjort det flera gånger nu, och har även testat variationer av receptet med t.ex. Ett Ägg istället för en banan, med russin, med morötter. Rekommenderar!!

Maria
Maria
13 dagar sedan

Stämmer det verkligen att man ska ha 1 matsked bikarbonat!? Jag följde receptet och bananbrödet smakade så mkt bikarbonat att det inte gick att äta. Fick slänga alltihop.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x