Allt med brynt smör blir ju next level! Tycker jag! Den här är så fudgy och god. Den har en karamellig/kola-liknande ton pga smöret och farinsockret, och såklart smakar den även vanilj. Mmm.. dreglar bara jag tänker på den. Funkar alla årstider men den känns så höstlig på något sätt. Mysigt!
Blondie med brynt smör är så gott!

Blondie med brynt smör och choklad
Ingredienser
- 225 g smör
- 2 dl farinsocker
- 1.5 dl strösocker
- 2 ägg
- 4 dl vetemjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- en nypa salt
- 200 g vit choklad
- 1.5 dl frysta hallon
Instruktioner
- Börja med att hacka smöret i ungefär lika stora bitar. Bryn sedan smöret i en stor och tjockbottnad kastrull på medelvärme. Brynt smör kräver tålamod och konstant omrörning. När det bildats skum och färgen blivit något mörkare så är den klar. Låt smöret svalna i en separat skål.
- Sätt ugnen på 175 grader
- Blanda ner strösocker och farinsocker. Knäck i två ägg och fortsätt blanda till en jämn smet. Sikta ner de torra ingredienserna och blanda.
- Tillsätt vit hackad choklad och frysta hallon (ej tinade). Tryck ner smeten i en form på 20×20 cm. Skjutsa in kakan i ugnen i cirka 30-35 minuter eller tills kakan blivit fast.
- Låt kakan svalna helt innan du skär den i bitar. Jag tycker kakan är som godast dagen efter när den fått stå försluten i kylen. Njut!
Här är även ett recept på chocolate chip cookies med brynt smör!