Det här är en upgrade på min andra variant av chili cheese dip. Den är supergod också men den här innehåller majs och mer krisp. Pankon gör den så krispig och god! Fungerar som ett tilltugg men även som tillbehör till tacosen.
Tips! För att få en riktigt god chilicheese-dip med majs så rekomenderar jag att du köper cheddar som du river själv och gärna mozzarella med. Blir mycket mer smakrikt och gott.
Chilicheese-dip med majs
Ingredienser
- 300 g fäskost
- 300 g majs fryst eller på burk
- 2 dl riven cheddar och mozzarella se anteckning ovan
- 1/2 dl inlagd jalapeno
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tsk lökpulver
- 1/2 tsk paprikapulver
- salt/peppar
- mer ost att toppa med
- 1/2 dl panko
Toppa med
- parmesan
- koriander
- färsk jalapeno
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader
- Blanda färskost, frysta majs, ost, inlagd jalapeno, riven vitlök, lökpulver, paprikapulver, salt och peppar i en skål. Lägg ner i en form på 20 cm. Toppa med med riven ost och Panko. Skjutsa in i ugnen i 15-20 minuter. Jag slår på grillfunktionen sista 5 minuterna så att osten får en fin färg
- Ta ut ur ugnen och låt svalna en liten stund. Toppa med riven parmesan, färsk koriander och färska skivor jalapeno innan servering. Servera med nachos!