Antalet gånger jag experimenterat för att få till dessa cookies – som jag alltid drömt om att få ta en tugga av. Här är den! Med en nötig och karamell underton, knapriga kanter, en seg mitten och en choklad som inte smälter för mycket och samtidigt inte förblir sten. Ni fattar!
Chocolate chip cookie med brynt smör är en game changer!
Chocolate chip cookie med brynt smör
Ingredienser
- 225 g smör
- 3 dl ljus muscovadosocker (går att ersätta med farinsocker)
- 1.5 dl strösocker
- 2 ägg
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat
- 2 tsk vaniljsocker
- 1/2 tsk salt
- 200 g mörk choklad 44%
Instruktioner
- Börja med att bryna smöret i en stor och tjockbottnad kastrull. Brynt smör kräver tålamod och konstant omrörning. När det bildats skum och färgen blir något mörkare så är den klar. Viktigt att den får svalna i rumstemperatur annars kommer smöret göra så att chokladen smälter i kakdegen.
- Blanda ljust muscovadosocker, strösocker och brynt smör i en skål. Knäck i äggen och rör runt försiktigt.
- Sikta ner de torra ingredienserna i skålen. Blanda försiktigt. Tips! Blanda inte helt och hållet. Vänta tills den grovhackade chokladen ska i sedan kan du blanda runt kakdegen till en jämn deg. På så sätt undviker du att röra runt för mycket i kakdegen. Gör man det så kan kakan istället bli torr. Glöm inte att spara några chokladbitar till doppen av kakorna.
- Täck skålen med plastfolie och ställ in i kylen 20 minuter.
- Sätt ugnen på 175 grader (ej varmluft)
- Forma kakorna runda (14-16) cookies eller använd en glasskopa för att gröpa ur de. Lägg de på en plåt med bakplåtspapper under, toppa med chokladbitarna du sparat sedan tidigare och skjutsa in i ugnen i cirka 12 minuter.Kakorna är supermjuka när de är färdiga så låt de stå en stund på plåten. Lägg kakorna sedan på ett bakgaller (väldigt viktigt!! Annars samlas det fukt under kakan).
Här hittar du ett klipp på när jag bakar dessa skönheter. Om du gillar smaken av cookie så finns denna cookiekladdkaka som är helt magisk!
Ungefär hur många kakor blir det?❤
Beror ju på hur stora du vill ha kakorna
ÄNTLIGEN!
Har provat 3 andra recept utan att få det jag ville ha, men nu hittade jag det jag sökte!
Krispiga på utsidan, sega på insidan.
Jag la till 3 msk kakao i smeten. Blev väldigt snarlikt espresso house kakor.
Tack för detta!
Otroliga kakor! Har gjort dem 2 gånger nu och blir alltid frågad efter recept när jag bjuder på dem. Lite havssalt på toppen och kakorna är 100/10. Tack för ett fantastiskt recept!
Super goda kakor, jag har aldrig fått så mycket komplimanger på något jag gjort. Jag hade istället flingsalt på toppen efter bakning istället för i det blev jätte gott.
Svinbra recept, supergoda kakor, perfekt med tipsen åt sidan i receptet!
Otroligt goda kakor! Jag har bakat ganska många av recepten, och älskar altid dem!!
Jättegoda! Hur förvarar jag dem bäst? Borde gå bra att frysa väl?
Mina flöt ut jätte mycket o blev som te fat vad gjorde jag för fel följde receptet