Het och söt ugnsrostad krispig potatis

Jag har verkligen saknat att laga krispiga potatisar. Nu när högtiderna närmar sig och det snart är nyår så kände jag att det var läge. Jag lovar att de här blir så goda så att man knappt behöver tillbehör. Hade gärna ätit dessa framför en film, så goda är de!

Kommer inte vilja göra ugnsrostad krispig potatis på ett annat sätt!
ugnsrostad krispig potatis
Kolla vilken skönhet!

Het och söt ugnsrostad krispig potatis

Ingredienser

  • 1 kg fast potatis
  • 1/2 dl olja

Toppa med

  • 1 riven vitlöksklyfta
  • honung
  • parmesan
  • salt
  • chiliflakes
  • valfri ört tex rosmarin, timjan eller persilja

Instruktioner

  • Börja med att skala och hacka potatisen i kuber. Tänk på att mindre bitar potatis tar mindre tid att tillaga. Jag rekommenderar att dela upp potatisen i fyra om den är medelstor.
  • Lägg potatisen i en kastrull, häll på kallt vatten så att det täcks och salta. Koka upp i cirka 15 minuter (kan ta längre tid med större potatis) eller tills potatisen är mjuk men inte faller av. Sila sedan av potatisen, lägg den tillbaka i kastrullen (utan vatten), sätt på ett lock och skaka ordentligt. Potatisen ska krossas nästan men bara på ytan. Det här kommer göra potatisen krispig!
  • Sätt ugnen på 200 grader och fyll en form med olja. Låt Den stå i ugnen tills den blir varm (cirka 10 min). Häll ner potatisen i formen och låt den stå i ugnen i cirka 60 minuter tills den fått en fin färg. Vänd potatisen var 20e minut.
  • Lägg potatisen i en skål och smaka av med vitlök, honung, salt, chiliflakes och parmesan. NJUT!

Om du gillar krispig potatis så tycker jag du ska testa dessa!

Författare: Helan Shabani

Du kanske också gillar...

Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x