Kanelbullemuffins med frosting – Vad utgör egentligen en perfekt muffin? Först och främst är en perfekt muffin, enligt mig, en som är moist på insidan. Moist är det perfekta ordet som jag tyvärr inte kan hitta på svenska. För att åstadkomma detta har jag valt att ha både smör och olja i mitt recept. Då får jag in både smak och konsistens. En annan viktig del är att inte mixa smeten för mycket, måtta ordentligt, försluta muffinsen när de svalnat och inte låta de stå i ugnen alldeles för länge.
KANELBULLEMUFFINS MED FROSTING – Cirka 7 bitar
Kanelbullemuffins med frosting
Ingredienser
Torra ingredienser
- 4,5 dl vetemjöl
- 3 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 1/5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk kardemumma (valfritt)
Våta ingredienser
- 4 msk rapsolja
- 2 st ägg i rumstemperatur
- 2 dl mjölk
Fyllningen
- 60 gram färskost
- 2 dl florsocker
- 1-2 msk mjölk (beroende på hur fast smeten är)
- 2 tsk vaniljsocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader
- Börja med att blanda ingredienserna till fyllningen och ställ det åt sidan
- Blanda sedan de torra ingredienserna och de våta ingredienserna i två separata skålar. Häll sedan över dessa i en gemensam skål. Rör runt försiktigt tills det precis blandats samman
- Ha i cirka 2/3 delar av fyllningen i smeten och blanda lite och försiktigt runt tills det bildats en swirl.5. Häll ner det här i separata muffinsforrmar och toppa varje muffins med fyllningen som blev över. Rör gärna runt med försiktigt med en tandpetare eller en kniv.
- Ställ in i mitten av ugnen i cirka 5 minuter, sänk sedan värmen till 175 grader och låt stå i i ytterligare 10-12 minuter till.
- Vispa samman ingredienserna till frostingen. Ringla över varma muffinsen. Det som blir över av frostingen kan man ringla på medan man äter. Så gott!!