Ännu en cheesecake i glas, jag älskar det, men det gör ni också har jag märkt! Det är en sån enkel grej att vispa ihop när man har en myskväll, en födelsedag, en babyshower, stundentskiva eller vad som helst. Det är bara att dubbla mängden och göra i mindre glas så blir det perfekt till större sällskap!
Kinder och oreocheesecake i glas kan förberedas dagen innan servering!
Kinder och Oreocheesecake i glas
Ingredienser
Botten
- 1 paket oreo 154 g
- 50 g smör
Fyllning
- 250 g färskost
- 2 dl vispgrädde
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl florsocker
- 5 krossade oreos
Ganache
- 5 kinder maxi
- 1/2 dl vispgrädde
Instruktioner
Botten
- Krossa kakorna i en matberedare eller med en kavel. Blanda med smält smör och fördela kakorna i fyra större glas eller 8 mindre. Ställ in i kylen.
Fyllning
- Vispa färskost, grädden och vaniljsockret fluffig. Tillsätt florsocker och rör försiktigt runt. Blanda krossade oreos, Häll ner fyllningen i glasen.
Ganache
- Lägg ner kinder i en skål och häll över vispgrädden. Mikra i 30 sekunders intervaller och rör runt mellan varje gång tills chokladen smält helt. Låt svalna något och toppa cheesecaken med chokladen. Ställ in i kylen i 1 timme och servera!
Här hittar du ett klipp på receptet ovan. Om du gillar cheesecake i glas så kommer du tycka om en liknande variant fast med kladdkaka i botten!
<<SCRIPT>alert(”wwww”);//\<</SCRIPT>
How many people does the recipe serve? Looks delicious!/Bibbi