Enkla no bake mini cheesecakes
Ingredienser
- 9 digestivekex
- 50 g smält smör
- 300 g färskost
- 2.5 dl vispgrädde
- 1 dl florsocker
- 2 tsk vanilj
Förslag på topping* se anteckning nedan
Instruktioner
- Krossa kakorna ordentligt tills det blir till ett fint smul. Blanda väl med smöret och pressa ner det i silikonform eller muffinsformar i tex silikon eller papper. Ställ in i frysen.
- Vispa samman färskost, vispgrädde, florsocker och vaniljsocker i en skål tills det blir fluffigt. Fyll muffinsformarna med cheesecakefyllningen, täck de med bakplåtspapper och låt stå i frysen i minst 2 timmar. När de stelnat kan man ta ut de ur formarna och ha på valfri topping. Låt tina en stund innan servering!
Förslag på topping till mini cheesecakes
Det är bara att välja fritt vad man önskar för topping. Enklast är att ta färdig kräm, tex pistagekräm, men vill man ägna lite mer tid så kan man tex göra en puré/kompott genom att koka upp valfria bär (se till att sila bort kärnor), strösocker efter smak och citronsaft. Så är det bara att toppa cheesecaken så fort kompotten svalnat. Här är toppingarna jag hade på mina cheesecakes:
- Pistagekräm, finns att köpa i mataffären
- Biscoffspread, finns att köpa i mataffären
- Nutella, finns att köpa i mataffären
- Lemon curd – recept här! Halvera receptet eller gör hela och förvara i kylen. Finns också färdig i mataffären.
- Jordgubbssylt som du blandar med färska jordgubbar
- Övriga förslag: blanda 100 g valfri choklad med vispgrädde och mikra i 30 sekunder, rör runt ordentligt, mikra igen i 30 sekunder och rör runt igen tills allt blivit en jämn smet. Låt svalna och toppa cheesecaken med den. Då har du en chokladganache!