Mochiglass med jordgubbssmak 🍓

Det hÀr sÀttet Àr mitt enklaste och snabbaste sÀtt att göra mochiglass pÄ. Jag har testat flera varianter och Àger idag ingen Ängkokare som man vanligtvis anvÀnder sig av. Mikro för mig var i princip omöjligt dÄ vÀrmen inte gick att kontrollera. Klibbrismjöl finns i asiatiska matbutiker och heter glutinous rice flower.

Mochiglass med jordgubbssmak 🍓

Portioner 8 stycken

Ingredienser

  • 2,5 dl mjölk
  • 2 dl klibbrismjöl
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk kokosolja
  • majsstĂ€rkelse
  • Röd hushĂ„llsfĂ€rg alternativt juice frĂ„n rödbeta pĂ„verkar inte smaken
  • Jordgubbsglass alternativt gör egen genom att blanda vaniljglass med hackade jordgubbar och jordgubbssylt

Instruktioner

  • Börja med att forma glassen genom att skopa ut det och lĂ€gga det i plastfolie. LĂ„t det stĂ„ i frysen.
  • SĂ€tt spisen pĂ„ medelvĂ€rme och fyll en kastrull med mjölk, kokosolja, strösocker, hushĂ„llsfĂ€rg/pressad juice frĂ„n rödbeta och vaniljsocker. Rör om ordentligt. HĂ€ll sedan i klibbrismjölet och rör om hela tiden. NĂ€r degen blir fast och stretchig (smaka av om det behövs) sĂ„ Ă€r det klart.
  • LĂ€gg bakplĂ„tspapper i en form och strö över majsstĂ€rkelse. LĂ€gg sedan i mochidegen och platta ut den. Strö över mer majsstĂ€rkelse.
  • TĂ€ck mochidegen med plastfolie och stĂ€ll in den i frysen tills den svalnat (cirka 30 minuter)
  • Ta ut glassen och mochidegen, lĂ€gg glassen i mochidegen och vik ihop den genom att klĂ€mma ihop degen med fingrarna. StĂ€ll in i frysen för att glassen ska bli fast igen.

Författare: Helan Shabani

Du kanske ocksÄ gillar...

Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x