Det hÀr sÀttet Àr mitt enklaste och snabbaste sÀtt att göra mochiglass pÄ. Jag har testat flera varianter och Àger idag ingen Ängkokare som man vanligtvis anvÀnder sig av. Mikro för mig var i princip omöjligt dÄ vÀrmen inte gick att kontrollera. Klibbrismjöl finns i asiatiska matbutiker och heter glutinous rice flower.
Mochiglass med jordgubbssmak đ
Ingredienser
- 2,5 dl mjölk
- 2 dl klibbrismjöl
- 1 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 tsk kokosolja
- majsstÀrkelse
- Röd hushÄllsfÀrg alternativt juice frÄn rödbeta pÄverkar inte smaken
- Jordgubbsglass alternativt gör egen genom att blanda vaniljglass med hackade jordgubbar och jordgubbssylt
Instruktioner
- Börja med att forma glassen genom att skopa ut det och lÀgga det i plastfolie. LÄt det stÄ i frysen.
- SÀtt spisen pÄ medelvÀrme och fyll en kastrull med mjölk, kokosolja, strösocker, hushÄllsfÀrg/pressad juice frÄn rödbeta och vaniljsocker. Rör om ordentligt. HÀll sedan i klibbrismjölet och rör om hela tiden. NÀr degen blir fast och stretchig (smaka av om det behövs) sÄ Àr det klart.
- LÀgg bakplÄtspapper i en form och strö över majsstÀrkelse. LÀgg sedan i mochidegen och platta ut den. Strö över mer majsstÀrkelse.
- TÀck mochidegen med plastfolie och stÀll in den i frysen tills den svalnat (cirka 30 minuter)
- Ta ut glassen och mochidegen, lÀgg glassen i mochidegen och vik ihop den genom att klÀmma ihop degen med fingrarna. StÀll in i frysen för att glassen ska bli fast igen.