Morotskakeblondie med extra frosting – Jag gillar morotskakor som gärna är saftiga och har mycket frosting. Denna är inte bara saftig utan är även kladdig! Supergod verkligen. Som vanligt är en brownie/blondie godast när de fått stå i kylen ett tag.
Morotskakeblondie med extra frosting
Ingredienser
- 225 gram smält smör
- 2 dl farinsocker
- 1 dl strösocker
- 1 ägg + 1 äggula
- 2 dl riven morot
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk kanel
- 1/2 tsk malen ingefära
- 1/2 tsk kardemumma
- 3.5 dl vetemjöl
Frosting
- 300 gram färskost
- 3 dl florsocker
- 2 msk pressad citron
- 1 msk vaniljsocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader
- Rör ihop smör, farinsocker och strösocker. Tillsätt ägg och äggula, fortsätt röra runt.
- Rör ner riven morrot
- Sikta ner de torra ingredienserna och rör runt försiktigt, tills allt blandats samman
- Häll ner smeten i en form på 22 x 13 cm med bakplåtspapper under. Ställ in i ugnen i cirka 20-25 minuter. Låt kakan svalna.
Frosting
- Vispa samman färskost, florsocker, citronsaft och vaniljsocker tills det blir fluffigt. Bre över den svalna kakan. Servera direkt eller ställ in i kylen!
Hejsan! Vilket sorts farinsocker behövs för Morots Blondies?