Till dig som är ny här vill jag bara säga: hej! Jag tycker varma och kalla röror. Jag tycker att det är något som samlas alla runt bordet och det för mig är väldigt mysigt! Den här dippen innehåller, som namnet avslöjar, rostad vitlök och schalottenlök. Det som är så gott är att bägge karamelliseras i ugnen och ger en smakrik och god sötma i dippen. Älskar!
Ostig dipp med rostad vitlök och schalottenlök är något jag gärna hade serverat när man myser framför tvn.
Ostig dipp med rostad vitlök och schalottenlök
Ingredienser
- 3 vitlökar
- 2 schalottenlök
Dippen
- 300 g färkost
- 2 dl creme fraiche
- 2 dl riven mozzarella och cheddar
- 1 dl parmesan
- 1 dl gräslök
- 1/2 dl persilja
- salt, peppar, chiliflakes
Att toppa med
- riven ost
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader
- Skär av toppen på vitlökarna så att vitlöksklyftorna syns och även på schalottenlöken. Lägg ner i en form och ringla på riktigt med olivolja. Krydda med salt och peppar, skjutsa in i ugnen i cirka 30 minuter. Låt svalna helt.
Dippen
- Kläm ut vitlöksklyftorna och schalottenlöken i en skål. Blanda ner färskost, creme fraiche, mozzarella och cheddar, parmesan, finhackad gräslök, finhackad persilja och smaka av med salt, peppar och chiliflakes. Toppa med mer riven ost och skjutsa in i ugnen i cirka 20-25 minuter. Slå på grillfunktion mot slutet ifall du vill ha den fina ytan på osten. Servera med kex eller crostinis!
Om du tycker det är gott med dipp så rekommenderar jag denna chilicheese-dipp!