Ostrullar

Bland det godaste jag vet! Ostrullar är ju så otroligt goda. Så frasiga! Väldigt bra alternativ till tilltugget, plockmaten eller buffén. Dessutom går de att frysa ner i förväg och sedan fritera/steka i olja innan servering.

Ostrullar är det första jag äter om det finns på matbordet!

Ostrullar

Ingredienser

  • 16 st yufka-degblad alternativt filodeg (som du skär i mindre bitar) eller vårrulledeg
  • 200 g vitost eller fetaost
  • 150 g riven ost jag använder färdigriven mozzarella
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 1/2 tsk torkad mynta
  • chiliflakes eller annan chilikrydda efter smak

Instruktioner

Fyllningen

  • Smula ner vitosten med händerna och ha sedan i den rivna osten. Ha i finhackad persilja, torkad mynta och chiliflakes efter smak. Blanda allt väl.

Om du använder yufkadeg

  • Ta fram degplattan och fyll den bredaste delen med ost (om du använder yufkadeg) och vik ihop kanterna något. Rulla sedan ihop och avsluta med att pensla med vatten i änden så att den sitter någorlunda fast.

Om du använder filodeg (rektangulär)

  • Det går även bra att använda färdig filodeg (brukar vara rektangulär) då får man dela den i två, fylla med osten, vika kanterna och rulla ihop. Avsluta med att pensla på vatten

Vårrulledeg

  • Den behöver du inte skära utan går bra att fylla med osten, vika kanterna och rulla ihop. Avsluta med att pensla på vatten.

Fritering

  • Hetta upp olja i en kastrull till cirka 170 grader. Fritera rullarna tills de får en fin gyllene yta. Lägg på hushållspapper och sedan är det klart.

Författare: Helan Shabani

Du kanske också gillar...

Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x