Bland det godaste jag vet! Ostrullar är ju så otroligt goda. Så frasiga! Väldigt bra alternativ till tilltugget, plockmaten eller buffén. Dessutom går de att frysa ner i förväg och sedan fritera/steka i olja innan servering.
Ostrullar är det första jag äter om det finns på matbordet!
Ostrullar
Ingredienser
- 16 st yufka-degblad alternativt filodeg (som du skär i mindre bitar) eller vårrulledeg
- 200 g vitost eller fetaost
- 150 g riven ost jag använder färdigriven mozzarella
- 1/2 dl finhackad persilja
- 1/2 tsk torkad mynta
- chiliflakes eller annan chilikrydda efter smak
Instruktioner
Fyllningen
- Smula ner vitosten med händerna och ha sedan i den rivna osten. Ha i finhackad persilja, torkad mynta och chiliflakes efter smak. Blanda allt väl.
Om du använder yufkadeg
- Ta fram degplattan och fyll den bredaste delen med ost (om du använder yufkadeg) och vik ihop kanterna något. Rulla sedan ihop och avsluta med att pensla med vatten i änden så att den sitter någorlunda fast.
Om du använder filodeg (rektangulär)
- Det går även bra att använda färdig filodeg (brukar vara rektangulär) då får man dela den i två, fylla med osten, vika kanterna och rulla ihop. Avsluta med att pensla på vatten
Vårrulledeg
- Den behöver du inte skära utan går bra att fylla med osten, vika kanterna och rulla ihop. Avsluta med att pensla på vatten.
Fritering
- Hetta upp olja i en kastrull till cirka 170 grader. Fritera rullarna tills de får en fin gyllene yta. Lägg på hushållspapper och sedan är det klart.