Dessa är otroligt goda och är helt inspirerade av brasilianska beijinho de coco som är ett återkommande recept här hemma. Jag har även testat att ha i krossade pepparkakor och det blir mycket gott!
Tips! Riven apelsinzest är mycket gott i saffransbollarna.
Saffransbollar
Ingredienser
- 400 g sötad kondenserad mjölk plus extra att rulla i
- 25 g smör
- 0.5 g saffran
- 3 dl riven kokos + mer att rulla i
- 2 tsk vaniljsocker valfritt
Instruktioner
- Värm upp den sötade kondenserade mjölken i en tjockbottnad kastrull på medelvärme tillsammans med saffranet och smöret. Om du märker att det fastnar lätt i botten så kan du sänka värmen något.
- Rör runt hela tiden så att inget fastnar i botten av kastrullen, tillslut tjocknar det. Det kan du se genom att du drar slickepotten längst kastrullens botten. Om det tjocknat så rinner det inte tillbaka lika snabbt och då är det färdigt. Avsluta med att ha i riven kokos och vaniljsocker.
- Smöra en form och lägg på smeten. Täck med bakplåtspapper och låt svalna helt i kylen. Eller balkongen om det är kallt ute! 🙂
- Därefter kan du rulla de till bollar. Se till att ha smör eller olja på händerna för att lättare kunna forma de runda. Rulla i riven kokos och servera!


Saffransbollar – Helan Shabani
https://bureauconsultant.com/fine-steder-i-oslo-eskorte-jenter-i-norge-chatroulette-sweden-massasje-tantra-oslo/