Denna rätt görs på under en kvart och är med i min serie mat på minuten! Oj så snabbt och gott. Jordnötssmör i mat är verkligen en fantastisk grej.
Är man allergisk mot jordnötter så går det allaldes utmärkt att byta ut jordnötssmör mot tahini (sesampasta, gjord på rostade sesamfrön) i sina snabba nudlar.
Tips! Om du har i riven ingefära i blandningen så höjer det smaken något ytterligare, men inget måste i dessa snabba nudlar. Toppa med ett stekt ägg eller annat valfritt protein.
Heta nudlar med jordnötssmör
Ingredienser
- 100 g valfria vetenudlar
- 1 finhackade vitlöksklyftor
- 2-3 msk jordnötssmör
- 1 msk soja
- 1 msk socker
- 1 msk chiliolja ha i mindre ifall du inte gillar hetta
- 1/2 msk sesamolja
- salladslök
- Jordnötter
Instruktioner
- Koka upp nudlarna enligt förpackningen.
- Blanda finhackad vitlök, jordnötssmör, soja, socker, chiliolja och sesamolja i en skål. Blanda ner 1/2 dl vatten från nudlarna. Lägg i nudlarna och toppa med krossade jordnötter och salladslök. Servera! Om man vill kan man äta detta med ett stekt ägg, friterad tofu eller tex kyckling.
Om du gillar mitt koncept med mat på minuten så kan du hitta fler recept här. Du hittar många fler av mina recept och klipp på antingen tiktok här på min Instagram.
Alltid fantastiskt goda, enkla recept! Jag är så tacksam för dina inlägg 😄 särskilt de asiatiskinspirerade. 💚
Jättetack för det! Det glädjer mig 😍
Är receptet för 1 person?