Tteokbokki

Tteokbokki är en populär Sydkoreansk streetfood-rätt, som är het och otroligt smakrik. Den innehåller rice cakes som förklaras bäst som ihopsatt klibbigt ris med tuggmotstånd. Rice cakes finns i kyldisken i asiatiska mataffärer men går även att beställa på nätet. Antingen fastnar man för rice cakes första gången man äter det, eller så utvecklas det till ett beroende. Plötsligt sitter man och letar efter rice cakes i sina rätter.

Tteokbokki

Tillagningstid 20 minuter
Portioner 2 portioner

Ingredienser

  • 150-200 gram Rice cakes
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 salladslökar
  • 5 dl vatten
  • 2 msk grönsaksbuljong
  • 2 msk gochujang
  • 1-2 tsk gochugaru skippa för mindre hetta
  • 1 msk soja
  • 1 msk socker
  • Salladskål frivilligt
  • Riven mozzarella frivilligt

Att toppa med

  • Sesamfrön
  • Salladslök
  • Salt

Instruktioner

  • Fyll en kastrull med vatten och sätt på spisen på medelvärme, vänta tills vattnet börjar koka.
  • Blanda i gochujang, socker, gochugaru och soja. Hacka gul lök i skivor och pressa vitlöksklyftorna. Lägg ner det i kastrullen.
  • Skölj önskad mängd rice cakes i vatten och lägg därefter i kastrullen tillsammans med grovhackad salladskål samt hackad salladslök. Rice caken är klara när de mjuknat. Tar bara några minuter.
  • Toppa med riven mozzarella, sesamfrön och hackad salladslök . Lägg på lock för att låta osten smälta.

Författare: Helan Shabani

Du kanske också gillar...

Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x