Daimcheesecake i glas

Det här är en superenkel efterrätt som du snabbt vispar ihop. Jag gjorde denna cheesecake väldigt mycket under tiden som jag var föräldraledig. Tiden var knapp och sömnbristen var total. Jag älskar dock att baka och bjuda på fika. Så det var det här jag mäktade med den första tiden. Jag ställde in cheesecaken i kylen och ugnen fick gå åt det jag skulle servera som lunch eller middag. Älskar no bake desserter av den anledningen. Perfekt multitasking!

daimcheesecake
daimcheesecake

Tips till daimcheesecake

Har du gott om tid så rekommenderar jag att man vispar färskost och vaniljsocker först, sedan blandar man försiktigt ner florsockret (för att undvika en rinnig cheesecake) och sist vänder man ner grädden som man vispat till hårda toppar. Har man inte tid så går det såklart bra att vispa allt på samma gång, det har jag gjort många gånger. Däremot blir den inte lika fluffig då, men ack så god ändå!

Daimcheesecake i glas

Ingredienser

Botten

  • 8 digestivekex 2 per glas

Fyllning

  • 250 g färskost
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dubbeldaim (56 g)

Toppen

  • 200 g dulce de leche (en halv burk ungefär)
  • daim att toppa med

Instruktioner

  • Vispa färskost, vispgrädde, vaniljsocker och florsocker tills smeten blir fluffig. Tillsätt hackad daim. Se tips ovan!
  • Krossa digistivekexen i fyra olika glas, ha i cheesecakefyllningen och toppa med dulce de leche och hackad daim. Ett tips är att vispa dulce de lechen för hand först och sedan mikra det i 30 sekunder så blir den len och mer rinnig.
    Täck över med plastfolie och ställ in i kylen i 30 minuter, men har man tid så är det bra med 1 timme. Går också bra att servera direkt om man verkligen inte har tålamod! NJUT!

Författare: Helan Shabani

Du kanske också gillar...

Prenumerera
Notis om
guest
2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
ewa
ewa
1 år sedan

De här små godingarna kommer jag att göra. Efterrätter/sötsaker i glas……👌

Celine
Celine
7 månader sedan

Fantastiskt god! Gick jättesnabbt att göra också. Jag hade upp det i mindre glas så det räckte till 8 pers, blev lagom mycket då också! Alla älskade det! Gjorde den glutenfri genom att byta ut kakorna till glutenfria, hade även i en extra dubbeldaim också! Så sjukt gott!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x