Mjuk pepparkaka på 3 ingredienser

Jag har gjort detta recept på mjuk pepparkaka år efter år och många har verkligen älskat den. Väldigt populär runt julen! Den är superenkel att baka och ingen kommer förstå att det är pepparkakor i själva kakan. I receptet får ni också mitt bästa tips på vilka steg du ska ta för att få den perfekta frostingen som är perfekt att spritsa med.

mjuk pepparkaka
Tips! Det är väldigt gott att ha i en skvätt citronsaft i frostingen. Passar väldigt bra till den mjuka pepparkakan och gör den härligt syrlig som bryter av mot det söta. Tillsätt i slutet av vispningen efter smak. Glöm dock inte att frostingen kan bli rinnig av för mycket vätska. Så länge du inte ska spritsa så är det dock lugnt!

Mjuk pepparkaka på 3 ingredienser

Ingredienser

  • 300 g pepparkakor cirka ett helt paket
  • 3 dl mjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker valfritt

Frosting

  • 75 g rumstempererat smör
  • 3 dl florsocker
  • 150 g kylskåpskall färskost
  • 1 tsk vaniljsocker

Att toppa med

  • lingon

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Börja med att mixa pepparkakorna till ett fint smul. Blanda det med mjölk, bakpulver och vaniljsocker.
  • Fodra en form (20 cm) med bakplåtspapper, häll ner smeten och skjutsa in i ugnen i 15-20 minuter. Låt kakan svalna helt. Vänd kakan upp och ner

Frosting

  • Vispa smöret tills det blir mjukt och fluffigt. Häll ner florsockret och vaniljsocker, fortsätt vispa tills det blir en jämn smet. Tillsätt sedan färskosten och fortsätt vispa. Bre över den svalna kakan och servera direkt. Kakan är dock godaste dagen efter när den fått vila täckt i kylskåpet.

Författare: Helan Shabani

Du kanske också gillar...

Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x