Enkla pannkakor som smakar äppelpaj! Vem tackar nej till det? Inte jag i alla fall! Du doppar bara äpplen i en pannkakssmet och steker de. Busenkelt! Dessutom är de äggfria och går att göra växtbaserade genom att ersätta mjölk med havremjölk. Blir prima!
Äppelpannkakor är något som älskas av de stora och små! Varför inte piffa till mellanmålet eller frukosten med dessa liksom!
Äppelpannkakor
Ingredienser
- 2 äpplen
- 2 dl vetemjöl
- 2 dl mjölk
- 1 tsk vaniljsocker funkar med en nypa vaniljpulver
- 1/2 tsk bakpulver
- en nypa salt
- kanel valfri mängd
Att rulla i
- kanel och strösocker valfritt
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser till pannkakssmeten i en skål.
- Skär äpplena i cirka 2 cm tjocka skivor och stansa ut kärnorna med tex en tyll eller ett litet glas. Doppa äpplena i pannkakssmeten och stek på medelvärme i smör eller olja. Vänd pannkakan och stek bägge sidorna tills de fått en fin yta.
- Doppa i kanel och strösocker om du vill och servera med tex glass, bär, jordnötssmör, banan eller lönnsirap!
Om man gillar äppelpaj så kanske man även gillar dessa äppelpajsrullar!