Om det inte är uppenbart ännu så älskar jag att göra no bake cheesecakes, de är liksom så goda och går att göra i alla olika former och smaker. Man kan också skippa daimen om man inte vill ha det och bara köra på biscoffsmaken.
Mini daim- och biscoffcheesecakes är perfekta att göra i förväg och kan stå i frysen i ett par månader så länge de är förslutna.
Mini daim- och biscoffcheesecakes
Ingredienser
- 20 biscoffkex
- 50 g smör
cheesecakefyllning
- 150 g färskost
- 1.5 dl vispgrädde
- 1 dubbeldaim 56 g
- 1/2 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
Toppa med
- 1/2 dl biscoffspread
Instruktioner
- Mixa kakorna ordentligt, tills det börjar se ut som sand. Blanda med smält smör.
- Lägg muffinsformar (av papper) i en muffinsplåt och pressa ner kexet runt alla kanter. Även högst upp på muffinsformen. Ställ in i kylen.
- Under tiden kan du vispa färskosten, grädden, florsockret och vaniljsockret i en skål tills det blir fluffigt. Hacka daimen i små bitar och blanda ner det i fyllningen.
- Fyll varje muffinsform med fyllningen. Smält biscoff spread 30 sekunder i mikron, låt svalna en liten stund och häll det över varje cheesecake. Låt stå i kylen i minst en timme, men går också bra att förvara i kylskåp i upp till 3 dagar. I frys kan den stå i ett par månader, så länge den är försluten.
Gillar du denna smak så kan du göra en stor portion, här hittar du receptet!