Vitlöksbröd är helt fantastiskt i alla dess former. I det här receptet behöver man ugnsrosta en generös mängd med hela vitlökar. Ost på vitlöksbröd tycker jag är ett måste!
Vitlöksbröd med ugnsrostad vitlök
Ingredienser
- 1 baguett
- 3 st hela vitlökar
- olivolja
- 125 gram rumstempererat smör
- 1 dl hackad persilja
- salt och peppar
- riven mozzarella
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader
- Skär av toppen av vitlökarna och ringla på ordentligt med olivolja, krydda med salt och peppar. Linda in det i grillfolie och ställ in i ugnen i cirka 45-60 minuter.
- Blanda smör, persilja, salt och peppar i en skål. Vitlöken är otroligt varm så låt den svalna när det kommer ut ur ugnen eller använd en handske för att pressa ut det i smöret. Blanda runt allt väl.
- Höj värmen på ugnen till 225 grader
- Skär baguetten i mitten och bre över på smör. Toppa med mozzarella och ställ in de i ugnen i 10-15 minuter eller tills det fått en fin yta.