Cheesecake med lotus biscoff och daim

Om du aldrig testat biscoff förut så kan jag säga att det smakar som en bättre variant av pepparkaka. Pepparkaka för mig efter jul känns annorlunda, men inte biscoff! Detta är enligt mig en fantastiskt god kombo som gör sig bra i en cheesecake.

Ska cheesecaken stå i kylen eller frysen?

Bägge funkar. Om du ska servera cheesecaken dagen efter eller samma dag så funkar det toppen att låta den stå i kylen. En cheesecake som inte vispats ordentligt kommer bli en rinnig sådan. Kom ihåg det! Om du vill förbereda cheesecaken någon/några veckor i förväg så funkar frysen bra. Låt den tina antingen ute eller i kylskåp och sedan är det bara att servera.

Cheesecake med lotus biscoff och daim
Cheesecake med lotus biscoff och daim

Cheesecake med lotus biscoff och daim

Ingredienser

  • 250 g lotus biscoffkex + 21 till att lägga runt formen
  • 100 gram smör
  • 600 gram färskost
  • 5 dl 40% vispgrädde
  • 2,5 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 st dubbeldaim
  • Ca 2 dl lotus biscoff spread
  • extra kex att smula över valfritt

Instruktioner

  • Börja med att finkrossa kexen och blanda det med smält smör. Om du vill kan du dekorera cheesecaken de biscoffkex runt hela formen, sedan har du i de krossade kexen i botten. Använd en springform på cirka 24 cm. Ställ in i frysen.
  • Vispa samman grädde i en skål till hård toppar (var noggrann här annars blir cheesecaken rinnig). Vispa sedan färskost och vaniljsocker i en separat skål. Tillsätt florsocker och rör runt försiktigt. Blanda därefter i vispgrädden och vispa lite till. Kom ihåg att inte vispa för mycket för då cheesecake bli för hård.
  • Hacka daimen och ha ner bitarna i. Rör om försiktigt med en sked eller slickepott. Ta ut formen ur frysen och häll fyllningen. Mikra biscoff spreaden så att den blir rinnig, låt svalna en liten stund och häll över fyllningen. Täck formen med plastfolie och låt stå i kylen minst 6 timmar eller över natten. Se anteckning ovan.
  • Ta ut cheesecaken från kylen och servera!

Video

View this post on Instagram

A post shared by Helan Shabani (@helanshabani)

Lotus biscoff är karamelliserad kex som påminner om en kombination av digestive och pepparkaka. SUPERGOD! Otroligt god kombo! Cheesecake med lotus biscoff och daim.

Cheesecake med lotus biscoff och daim

Man kan även göra hemmagjord biscoff Spread på väldigt få ingredienser. Recept hittar du här!

Du hittar fler recept på lotus biscoff nedan:
Biscoffkladdkaka
Biscoffcookies

Biscoffglass

Författare: Helan Shabani

Du kanske också gillar...

Prenumerera
Notis om
guest
1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Malihe
Malihe
5 månader sedan

Hej
Kan man använda gelatinpulver?
Om ja, hur ska man göra det?
Den som jag gjorde blev lite löst.
Tack

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x