Dipp till chips är ett måste! Speciellt denna variant som är hemmagjord och som får chips-upplvelsen att bli så mycket bättre. Med smak av vitlök, parmesan, karamelliserad lök (skippa inte denna bit!) och tryffel. WOW!
Chips med dipp är alltid ett måste hos oss. Går utmärkt att förbereda den dagen innan!
Dipp med karamelliserad lök, parmesan och tryffel
Ingredienser
Karamelliserad lök
- 4 gul lökar
- 50 g smör
- 1 msk strösocker
Dipp
- 2 dl crème fraiche
- 1 dl parmesan
- 1 vitlök
- valfri mäng tryffelolja frivilligt
- salt/peppar
Instruktioner
Karamelliserad lök
- Börja med att steka finhackad gul lök i en stekpanna med smör i, på medelvärme. Ha i strösocker när den börjat mjukna och fortsätt steka tills den blivit brun. Detta kan ta 20-30 minuter. Strösocker snabbar på processen.
Dipp
- Blanda den svala karamelliserade löken med crème fraiche, parmesan, pressad vitlök och tryffelolja. Smaka av med salt och peppar. Servera med chips!