Dipp med karamelliserad lök, parmesan och tryffel

Dipp till chips är ett måste! Speciellt denna variant som är hemmagjord och som får chips-upplvelsen att bli så mycket bättre. Med smak av vitlök, parmesan, karamelliserad lök (skippa inte denna bit!) och tryffel. WOW!

Chips med dipp är alltid ett måste hos oss. Går utmärkt att förbereda den dagen innan!

dipp

Dipp med karamelliserad lök, parmesan och tryffel

Ingredienser

Karamelliserad lök

  • 4 gul lökar
  • 50 g smör
  • 1 msk strösocker

Dipp

  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl parmesan
  • 1 vitlök
  • valfri mäng tryffelolja frivilligt
  • salt/peppar

Instruktioner

Karamelliserad lök

  • Börja med att steka finhackad gul lök i en stekpanna med smör i, på medelvärme. Ha i strösocker när den börjat mjukna och fortsätt steka tills den blivit brun. Detta kan ta 20-30 minuter. Strösocker snabbar på processen.

Dipp

  • Blanda den svala karamelliserade löken med crème fraiche, parmesan, pressad vitlök och tryffelolja. Smaka av med salt och peppar. Servera med chips!

Författare: Helan Shabani

Du kanske också gillar...

Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x