Ostiga, krämiga och riktigt goda enchiladas med köttfärs. Enkla att göra och luktar otroligt gott hemma! En riktig smakbomb som hela familjen kommer att älska.
Enchiladas är supergott, smakrikt och krämigt!
Enchiladas
Ingredienser
- 10 tortillas medium
- 1 gullök
- 2 vitlöksklyftor
- 500 g köttfärs eller vegofärs
- 1 påse tacokrydda
- 2 dl majs
- 2 dl creme fraiche med paprika och chili Obs! Den kan vara lite stark.
- 230 g tacosås (en burk)
- 2 dl riven ost tex mozzarella och cheddar
Toppa med
- smält ost finns i tacohyllan
- riven ost
- jalapeños
- koriander
Instruktioner
- Börja med att finhacka gullöken och stek i olja. Fräs därefter finhackad vitlök och ha sedan i färsen. Stek tills den får en fin yta och ha i tacokrydda.
- Tillsätt majsen, creme fraiche och tacosås. Dra bort från plattan och tillsätt den rivna osten.
- Sätt ugnen på 225 grader
- Fördela tacosen i 10 tortillas. Rulla ihop de tajt och lägg de i en stor form. Bre på smälta osten och toppa med riven ost.
- Skjutsa in i ugnen i 10-15 min eller tills enchiladan fått en fin färg.
- Servera varm med lite tacochips, guacamole och gräddfil. NJUT!
Här hittar du recept på mina tacopockets och tacotårta!